Símbol de Twitter (Imatge extreta de Google Imágenes) |
El seu funcionament és molt fàcil, ja que els usuaris envien i reben updates d'altres usuaris a través de breus missatges que no han de superar els 140 caràcters, via web, telèfon mòbil, missatgeria instantània o a través del correu electrònic; i fins i tot des d'aplicacions de tercers, com poden ser Twitterrific, Facebook, Twitterlicious, Twinkle, i moltes altres.
A la secció del teu perfil pots estar al dia tant dels teus seguiments (following_profile) com dels teus seguidors (followers_profile). A més de buscar amics, familiars, companys o altres persones del teu interès.
Twitter ofereix diverses aplicacions que permeten des de buscar notícies o esdeveniments fins a trobar feina, però també hi ha infinitat d'aplicacions en línia basats en Twitter que amplien les seves possibilitats i per a tots els sistemes operatius. Algunes de les moltes aplicacions de Twitter són: SearchTwitter, TwitPic, Twitter Job Search o Twitmail.
Recentment, m'he creat Twitter per així poder estar al dia de totes les notícies referents a Educació. Els passos que he seguit han sigut els segënts:
1. He entrar a twitter.com/ i m'he registrat (posant el nom, el correu i la contrasenya).
2.He completat les meves dades.
3.Li he donat a "Crear mi cuenta".
4. Finalment, he seguit a persones o entitats com per exemple a @enseyamentcat, @rosasensat, @educacion3_0, etc.
Així, és com queda la pàgina principal. A la dreta ens dóna opcions de aqui podem seguir, al mig hi he els tuits i a l'esquerra podem escriure.
1. He entrar a twitter.com/ i m'he registrat (posant el nom, el correu i la contrasenya).
2.He completat les meves dades.
3.Li he donat a "Crear mi cuenta".
4. Finalment, he seguit a persones o entitats com per exemple a @enseyamentcat, @rosasensat, @educacion3_0, etc.
Així, és com queda la pàgina principal. A la dreta ens dóna opcions de aqui podem seguir, al mig hi he els tuits i a l'esquerra podem escriure.
També, pots editar el teu perfil:
Si voleu, em podeu seguir: @12Lauracc
També, he posat el meu Twitter al blog, i ho he fet de la següent manera:
1. He entrat a la pàgina de Twitter: twitter.com
2. He anat a Configuració (a dalt de tot al marge dret, just on està la imatge que cadascú té de perfil).
3. Dins de Configuració he clicat a Widgets (a la part esquerra,a baix de tot)
4. He clicat a Crear nou.
4.He modificat l'altura: hi havia 600px i ho he canviat per 250px.
5.He copiat el codi.
6.He entrar a blogger: www.blogger.com/home
7.He clicat a Disseny.
8.Finalment, li he donat a Afegir un gadget: HTML/Javascrpit.
Pàgina de Twitter: Configuració, Widgets, Crar un nou. |
Pàgina de Blogger: Disseny, Afegir un gadget, HTML/Javascript. |
Així és com queda al blog:
El següent enllaç és una pàgina web que explica aquesta xarxa social i també parla sobre els usos educatius que pot tenir:
http://www.eduteka.org/TwitterEducacion.php
Pel que fa als docents, cal destacar els següents:
-Seguir portals i persones que contínuament aporten informació interessant sobre temes educatius.
-Compartir amb estudiants i altres docents recursos, propis o descoberts, publicats a la web: Imatges (Flickr), vídeos (Youtube), documents (Calaméo), presentacions (Slideshare), arxius (MediaFire), etc.
-Reemplaçar les llistes de distribució de correu electrònic per conformar comunitats o grups virtuals que comparteixen interessos comuns. Amb Twitter, qualsevol docent pot crear una comunitat o grup al voltant d'assumptes particulars (avaluació, projectes de classe, ús del llenguatge, matemàtiques, etc.) Per agrupar temes, als quals es desitja fer seguiment, aquests s'han de categoritzar amb # "hashtags ". Per exemple, #docentesentwitter, #e_curriculo, # e_web20, etc.
-Seguir a assistents a fòrums o conferències que estiguin disposats a publicar via Twitter les principals idees dels seus panelistes o conferenciants. Fins i tot, es pot crear un compte de Twitter de la Institució Educativa per a aquest tipus d'esdeveniments.
-Crear llistes d'estudiants per agrupar-los per graus i així facilitar el seguiment a tots els que conformen un grau. A més, els docents poden tenir un URL per a cada llista o tema d'interès i compartir-la amb els estudiants.
-Expandir els projectes de classe fora de l'espai i temps de l'escola. Permetre als estudiants ingressar a un univers més ampli en el qual la ubiqüitat manifesti el seu veritable valor.
-Acabada una classe, el docent, a través de Twitter, pot publicar els conceptes més importants perquè els seus alumnes reflexionin, aportin informació i amb ella, elaborin productes referents a la temàtica proposada per aquest. Per agrupar els conceptes vistos a classe, aquests s'han de categoritzar amb # "hashtag"). Per exemple, #cèl·lula, #estadística, #factorització, etc.
-Abans d'iniciar un tema, formular als estudiants preguntes sobre aquest. Twitter és ideal per determinar coneixements previs sobre un tema.
-Abans d'un examen, enviar algunes preguntes perquè els estudiants les responguin. D'aquesta manera ajudarà a fixar conceptes i a construir, entre tots, un resum col·laboratiu amb les idees més importants del tema a avaluar.
-Retroalimentar les aportacions dels estudiants. Això es pot individualitzar utilitzant el signe @ (Nom de l'estudiant).
-Distribuir tasques als estudiants d'una classe o recordar les pendents. Utilitzar llistes contribueix a aquesta finalitat.
-Distribuir informació i continguts de valor educatiu. Per exemple, materials en línia addicionals als utilitzats a la classe, resultats d'investigacions, pàgines web pertinents per a un tema, criteris per resoldre un problema, etc.
-etc.
Finalment, us deixo un tutorial sobre què és i com funciona Twitter:
En conclusió, he de dir que ja coneixia Twitter i , per tant, ja sé com funciona. Ara que he començat el grau d'educació infantil he decidit crear-me un de nou, el qual només utilitzaré per a temes educatius. Fins ara no era conscient la gran varietat d'utilització d'aquesta xarxa social a l'educació, així que espero estar a l'altura.
Informació extreta de: http://wwwhatsnew.com/2009/11/12/%C2%BFque-es-twitter/ , http://es.wikipedia.org/wiki/Twitter i http://www.masadelante.com/faqs/twitter
No hay comentarios:
Publicar un comentario