Imatge extreta de Google Imágenes |
Segons Viquipèdia, Google Sites és una aplicació online gratuïta oferta per l'empresa nord-americana Google.
Aquesta aplicació permet crear un lloc web sense necessitat de tenir coneixements de programació, en el qual els usuaris poden reunir en un únic lloc i d'una forma ràpida informació variada inclosos vídeos, calendaris, presentacions, arxius adjunts i text.
A més, permet compartir informació amb un grup reduït de col·laboradors, amb tota la seva organització o amb tothom.
Aquesta aplicació permet crear un lloc web sense necessitat de tenir coneixements de programació, en el qual els usuaris poden reunir en un únic lloc i d'una forma ràpida informació variada inclosos vídeos, calendaris, presentacions, arxius adjunts i text.
A més, permet compartir informació amb un grup reduït de col·laboradors, amb tota la seva organització o amb tothom.
L'accés es realitza a través del compte de Gmail o d'un compte de Google.
Les característiques principals de Google Sites són:
- Fàcil creació de plantilles.
- No requereix programació com l'HTML o CSS.
- Plantilles de disseny disponibles.
- Fàcil maneig d'arxius.
- Fàcil maneig d'arxius adjunts.
- Personalització de la interfície del lloc.
- Fàcil creació de contingut multimèdia (vídeos, documents, fulls de càlcul, presentacions de Google Docs, fotos de Picasa i eines d'iGoogle).
- Designació de lectors i col·laboradors.
- Cerca amb la tecnologia Google al contingut de Google Sites.
- Creació d'intranets, pàgines d'empleats, projectes, etc.
Google Sites permet la creació de pàgines web de forma molt flexible. Pot ser utilitzat tant per elaborar un lloc web tradicional, com un bloc, un wiki amb capacitats restringides o un fòrum de discussió. No obstant això, per al visitant extern, presenta les funcionalitats d'una pàgina web tradicional, és a dir, sense possibilitat d'interacció amb els continguts. Només els usuaris expressament convidats al lloc poden utilitzar tota la seva capacitat.
Disposa de 3 modalitats d'usuaris:
- Owners (propietaris) que poden gestionar tot el lloc afegint contingut nou, eliminant el ja existent, gestionar els usuaris o modificant l'aspecte visual.
- Collaborators (col·laboradors) poden crear contingut, modificar el ja existent, escriure comentaris o pujar arxius.
- Viewers (espectadors, visitants) aquest és l'usuari per defecte per a aquells que visitin el lloc si aquest és obert. Si decidim tancar al món exterior, aquelles persones que definim com a espectadors podran veure el nostre lloc però no afegir ni modificar res.
Una de les activitats de la classe de GTIC ha sigut crear un Google Sites. La Laura Anglada, Laura Blas, Carla Giménz i jo el vam fer sobre la música dels anys 70. Els passos van ser els següents:
1. Vam entrar al Gmail, vam anar al menú i vam clicar a Sites.
2. Dins de Sites, vam clicar a Crear.
3. A continuació, vam posar el nom i vam escollir el tema.
4. El vam compartir amb els membres del grup per tal que les quatre poguéssim editar-lo i vam començar a treballar, és a dir, a organitzar-lo i a posar la informació.
Amb el menú de dalt a la dreta podem editar i compartir, entre altres opcions. |
5. El vam organitzar en cinc apartats: la música dels 70, els estils musicals (jazz, rock, reagge i gospel), els grups musicals (Led Zeepelin, Pink Floyd, Black Sabbath, AC/DC i ABBA), un apartat que explica qui sóm nosaltres i , finalment, el mapa del lloc.
La nostra pàgina de Google Sites. |
A continuació, us deixo un vídeo que explica breument què és Google Sites, sobretot enfocat empresarialment, d'ABRIMA Solucions Web i, també, un tutorial que explica les coses més bàsiques de Google Site, està en anglès i l'autora és Amanda Walsh.
Cal esmentar que un dels professors que més materials de qualitat sobre l'ús educatiu de Google Sites ha publicat és Manuel López Caparrós. Entre ells hem de destacar:
-Exemples de Google Site: http://capileiratic.blogspot.com.es/2008/12/ejemplos-de-google-sites.html
-Un manual: http://es.scribd.com/doc/7644294/Manual-Google-Sites
També, alguns llocs creats per docents a Google Sites són els següents:
-La Hispania Romana. La seva autora és Rosa Mª García del Pozo.
-Fantastic Infantil. És un lloc de recursos per l'ordinador a l'aula d'Educació Infantil, la seva creadora és Maria Jesús Rodriguez Arenas.
-Biblioteca online de recursos de Educación Plástica y Visual. La seva autora és Lucía Alvarez.
-La Webvolución. Noves eines per a l'ensenyament i aprenentatge. Pissarres digitals interactives i Web 2.0. Jornades celebrades el mes de Octibre de 2008 a la Cosmocaixa de Madrid.
En conclusió, ha sigut la primera vegada que he fet un sites i la veritat és que m'ha agradat molt. Cal dir, que no sabia que era tan fàcil crear una pàgina web, a més a més, com ho hem fet amb grup la tasca ha sigut dinàmica. Així doncs, veient els anteriors exemples d'educació, espero tornar a fer més sites.
Finalment, us deixo l'enllaç del nostre Google Site:
https://sites.google.com/a/blanquerna.url.edu/els-anys-70-i-la-seva-musica/
Informació extreta de:
http://blogs.ua.es/gonzalo/2009/08/19/%C2%BFque-es-google-sites/ i http://es.wikipedia.org/wiki/Google_Sites
No hay comentarios:
Publicar un comentario