lunes, 22 de diciembre de 2014

"La lliçó d'August"

Tal com vaig comentar a l'entrada de booktrailer vaig estar treballant en la creació del Booktrailer. Aquest projecte està format per tres fases:

FASE 1: FORMACIÓ DEL GRUP, ELECCIÓ DEL LLIBRE I FORMULACIÓ DE LA PROPOSTA

Formació del grup:

El nostre grup està compost per tres persones: la Laura Anglada, la Laura Blas i jo, la Laura Coca.

Elecció del grup:

Les tres vam portar un llibre: 

-La Laura Anglada el de Blanca com la neu vermella com la sang.

-La Laura Blas va portar La lliçó d'August.

-I jo el llibre de Querido John.

El llibre escollit va ser La lliçó d'August.

Sinopsis del llibre: August Pullman té deu anys i mai fins ara ha anat a l'escola. Va néixer amb una deformitat facial severa i ha passat per moltes operacions; pràcticament no surt de casa i la seva mare ha estat la responsable de la seva educació. Ell és un noi normal i corrent, per això els seus pares decideixen que ha arribat el moment que vagi a l'escola. August sap bé que no tothom és capaç de veure més enllà de la seva cara i, en aquest primer any d'escola, li tocarà convèncer els seus companys de classe que no han de tractar-lo com si fos especial. De vegades, haurà de fins i tot creure-s’ho ell mateix.

El llibre
(Imatge extreta de Google Imágenes)
Vam escollir aquest llibre, ja que les tres vam arribar a la conclusió que a mesura que vas llegint el llibre et desperta molts sentiments i emocions, sobretot empatia envers aquella persona de la qual la gent se'n riu, i a travès del relat pots arribar a comprendre el dolor i la frustració que sent, i no només la persona afectada, sinó també els sentiments dels amics i de la família. T'adones del mal que arribes a fer al riure dels altres i un cop l'has llegit, et fa canviar la manera de veure les persones, ja que el més important no és el físic, sinó la personalitat.

Formulació de la proposta:

La proposta del booktrailer és gravar a un nen de 10 anys en el seu primer dia a l’escola, d'ençà que surt de casa fins que arriba a l’escola. Com que no és un nen normal, els seus companys se n’enriuen d’ell, així que l’objectiu principal és transmetre els sentiments i les emocions del nen:  impotència, por, tristesa, dolor, etc. Un aspecte important és que, en cap moment, se li veurà la cara per tal de mantenir la intriga.

FASE 2: ELABORACIÓ DEL GUIÓ, ENREGISTRAMENT I MUNTATGE

Elaboració del guió:

NEN: Ja sé que no sóc un nen de deu anys normal i corrent. Vull dir que faig coses normals: menjo gelats, vaig en bici, jugo a pilota, tinc una Xbox. Tot això fa que sigui normal. Suposo. I jo em trobo molt normal. Per dins. Però jo sé que els nens normals i corrents no fan que els altres nens normals i corrents fugin cridant del parc. Jo sé que els nens normals i corrents no se’ls queda mirant tothom a tot arreu on van. Si pogués demanar un desig, demanaria tenir una cara normal que no cridés gens l’atenció. La única cosa que fa que no sigui normal és que ningú m’hi troba. 

Mentre s’escolta la veu en off, veiem el nen caminant d’esquenes des que surt de casa, pel carrer, parc i la gent el mira malament, el senyalen i se’n riuen.

NEN: La setmana que ve començo cinquè a l’escola. Com que no he trepitjat mai una escola de debò, estic mort de por. 

Mentre s’escolta la veu en off, el nen arriba a l’escola. Els companys el miren malament.

NEN: Em dic August. No penso descriure la meva cara. No sé com us l’estareu imaginant, però segur que es molt pitjor. 

Mentre s’escolta la veu en off, s’enfoca al nen per davant, però  sense que se li vegi la cara, és a dir, el nen mirarà a terra i la caputxa evitarà que se li vegi el rostre. Després surt corrent per un parc.
Una frase del llibre
(Imatge extreta de Google Imágenes)

Quan el nen està pel final del parc corrents, es veu el títol del llibre (La lliçó d’August)i el nom de la seva autora (R.J Palacio). També, una frase del llibre, la qual és No jutgis a un llibre per la seva portada, no jutgis un nen per la seva cara. Finalment, hi ha una imatge de la portada del llibre.

Enregistrament:
  • Lloc: Santa Perpètua

  • Dia: Diumenge 9 de novembre de 2014, a les 10:00 h del matí

  • Protagonista: Max Valldeoriola

  • Extres: Companys de classe d’en Max, la seva germana, pares, mares, Laura Anglada i Laura Coca

Muntatge:
  • Càmera: Nikon D3200
  • Veu: Grabadora d'Iphone 4s
  • Edició: iMovie i Finalcut

FASE 3: PUBLICACIÓ A YOUTUBE I DIFUSIÓ DEL VÍDEO ELABORAT

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=inzZKZEuCPk


Difusió:

Els nostres blogs:

-El de la Laura Anglada:

Finalment, us deixo una presentació de totes les fases:

                  


En conclusió, ha sigut un projecte que des d'un principi ens va agradar molt, ja que vam trobar que era molt interessant. 
Un cop vam escollir el llibre ens vam posar a treballar pensant com podíem transmetre els sentiments de dolor, impotència, tristesa, etc. perquè sembla fàcil fer-ho, però realment no ho és. Un cop teníem la idea planificada, vam trobar al Max (protagonista), als seus amics i a altres pares i haig de destacar que estem enormement agraïdes per la seva col·laboració, ja que ens van ajudar molt, nosaltres indicàvem que havien de fer i tots ells, sense cap problema, ho feien. També cal destacar que vam demanar als pares autoritzacions per als menors que sortien a la gravació, ja que aquest vídeo està al Youtube. Després d'estar tot el matí realitzant les escenes, vam editar-lo. 
Finalment, crec que ha sortit bastant bé, ja que la idea que teníem és la que ha sortit reflectida al treball, també, cal destacar que hem treballat les dues assignatures: per una part, GTIC, ja que amb una càmera i amb un mòbil vam aconseguir tot el material i ,després, amb dos programes d'edició vam aconseguir el resultat final, i per l'altra part, COED, ja que hem pogut comunicar i transmetre les sensacions, emocions i sentiments que volíem.

Informació extreta de:

No hay comentarios:

Publicar un comentario