viernes, 2 de enero de 2015

Dropbox

Símbol de Dropbox 
(Imatge extreta de www.dropbox.com)
Dropbox és un servei d'allotjament d'arxius multiplataforma en el núvol, operat per la companyia Dropbox. 

El servei permet als usuaris emmagatzemar i sincronitzar arxius en línia i entre ordinadors i compartir arxius i carpetes amb altres usuaris i amb tablets i móviles. Està disponible per Android, Windows Phone, Blackberry i IOS (Apple). 

Dropbox és un programari que enllaça tots els ordinadors mitjançant una sola carpeta en el núvol (xarxa de servidors), la qual cosa constitueix una manera fàcil de donar suport i sincronitzar els arxius. Funciona bastant ràpid, permetent que un arxiu pujat a Dropbox estigui disponible al cap de pocs minuts per a la resta de dispositius sincronitzats.
Hi ha tres tipus de comptes, el compte gratuïta "Free" que és la primera, la segona "Pro" i la tercera empresarial "Business" que són de pagament. 

La diferències estan en què la quantitat d'espai que es pot utilitzar, la gratuïta té una capacitat inicial de 2 GB arribant fins a 18 GB (500 MB quan una persona convidada per l'usuari per utilitzar Dropbox s'instal·la en el seu equip l'aplicació client corresponents), el pla Pro amb capacitat d'1 TB, mentre en la seva versió empresarial amb una capacitat des de 5 TB que també inclou eines per a l'administració en equip. 

Els preus del compte de pagament són de $ 9.99 mensuals per la versió Pro10, mentre que la versió empresarial varia amb el nombre de membres de l'equip, van des de $ 795 / any per una persona fins 31.420 $ / any per més de 250 persones.

Representació del núvol.
(Imatge extreta de www.dropbox.com)
Des de fa temps tinc instal·lat aquest programa i crec que és molt útil perquè només tens una còpia dels teus arxius i aquesta la tens tant als dispositius com a Internet, i opino que és una gran avantatge tenir accés des d'Internet, ja que si s'espatlla l'ordinador, el mòbil o qualsevol dispositiu encara conserves els documents.

La següent pàgina web explica com descarregar i instal·lar el programa:



Finalment, us deixo un vídeo que explica què és i posa xemples per entendre el funcionament de Dropbox:



No hay comentarios:

Publicar un comentario