lunes, 5 de enero de 2015

Padlet

Logo (Imatge extreta de Google Imágenes)
Padlet és un programa que serveix per guardar i compartir diferents continguts multimèdia. La dinàmica de Padlet és molt simple, es presenta com un tauler en blanc que podrem utilitzar a la nostra voluntat amb només arrossegar i deixar anar els elements que volem guardar: imatges, vídeos, àudio, presentacions, etc. (Podem integrar contingut des del nostre equip, webcam o inserint un URL)

Té moltíssimes opcions de personalització. A més de poder afegir títols i descripcions a cada un dels elements que pugem a Padlet, podem optar per afegir una imatge de fons, escollir el format de presentació, configurar les notificacions, assenyalar si serà una pissarra pública o privada, entre altres opcions.
Encara que no és necessari registrar per accedir a Padlet i crear la nostra pissarra, podrem tenir més control de les opcions si ens creem un compte. Les formes en que podem utilitzar Padlet són moltes, per exemple, com a recurs educatiu a l'implementar una forma fàcil de crear projectes col·laboratius, com un collage, per crear llistes de tasques, compartir informació, etc. 
Si volem veure algunes idees creatives de com utilitzar Padlet, podem accedir als taulers públics que han compartit alguns usuaris des de la galeria de la plataforma.
Un exemple:

Imatge extreta de Google Imágenes
Els que més s'utilizen a les escoles són els següents:
A continuació us deixo un petit tutorial:


ACTIVITAT:

Finalment, us deixo l'exemple que jo mateixa he fet, ja que de l'apartat Més aviat...idees (mapes conceptuals, taulers d'anuncis, núvols de paraules, mapes mentals i fluxogrames) he escollit fer un producte dels taulers d'anuncis amb el programa Padlet. 

Opino que en aquest cas transmet idees, ja que tot són conceptes i explicacions, però cal destacar que el format i les imatges ajuden a captar la idea principal, però tot i així segueixo pensant que transmet idees i no pas emocions.

RESULTAT:


No hay comentarios:

Publicar un comentario