domingo, 4 de enero de 2015

Qui ets tu?

Una activitat de COED, relacionada amb al descrpició va ser l'anomenada "Qui ets tu?", aquesta tracta d'escollir a un company de classe i descruire'l.

Jo vaig escollir a la meva companya Georgina Cascante i vaig realitzar un assaig i va quedar així:

GEORGINA CASCANTE VILASECA

Barcelonina. D’estatura alta i amb un somriure extravagant a la seva cara rodona i bufona. Uns ulls que destaquen per sobre de tot i tothom, verdosos i brillants, els quals captiven, i uns cabells ben negres, llisos i curts.

És una persona molt madura i, en algunes ocasions, fins i tot freda, lluita per fer-se una mena d’armadura per així evitar el dolor, ja que ningú colpeja més fort que la vida, tot i que és conscient que hi ha ocasions en què el patiment és inevitable. Poc tímida ja que un cop entres en confiança amb ella té una simpatia i una alegria que encanta i et contagia.

Balladora i apassionada de l’Esbart, el qual són diferents danses populars del folklore català, en les que, a part de deixar-se la pell cada setmana assajant per donar el millor d’ella mateixa i il·luminar l’escenari cada cop que ha de fer-ho davant del públic, ensenya amb delicadesa i molt d’amor a nens a ballar i aquest fet la fa gaudir i l’omple de satisfacció.

Una de les activitats que més estima i adora a la seva vida és ser monitora del Centre juvenil de Sant Andreu, en el qual passa hores i hores davant dels nens, tant per comprendre’ls com per ajudar-los a tirar endavant. A més a més de la vocació d’ensenyar als nens, el vincle que ha format amb els altres monitors del centre, gràcies al seu caràcter divertit i eixerit, ha fet que aquestes persones siguin actualment imprescindibles per a ella.

Finalment, dir que és una jove enamorada de la vida, que té mil somnis per complir i que amb l’actitud que té els aconseguirà. Està molt unida i, alhora, orgullosa de la seva família. Tot i no tenir molt temps, li encanta pintar, és una de les activitats que més la relaxen. Per ser feliç només necessita tres coses: tenir a la seva família i amics al seu costat, ballar i estar a l’esplai amb els nens.

Georgina Cascante Vilaseca a un banc del parc de la Tàmarita (Barcelona).
Fotografia: Laura Coca Cátedra

Cal esmentar que fer una foto no és fàcil, ja que s'ha de tenir en compte:
    • La llum
    • Les ombres
    • La perspectiva
    • El fons
    • L'enquadrament
    • El color
    • La mida
    • etc.
L'autor ha de tenir clar l'objectiu que vol transmetre al públic, és a dir, quines sensacions, emocions i sentiments vol transmetre i que vol destacar.

També, és important un peu de foto original i suggeridor perquè, entre altres, ajuda a entendre el missatge de l'autor. 

En conclusió, crec que la meva foto està bé, però hauria de canviar el fons perquè les línies del banc fan que la mirada es desvï de la cara, la qual és la part que vull destacar de la Georgina, sobretot els seus ulls i el seu somriure. I pel que fa el peu de foto està incorrecte perquè no és suggeridor ni motivador. 

Finalment, alguns exemples dels tipus d'angles en les fotografies estan en el següent enllaç:
http://www.xatakafoto.com/tutoriales/los-tipos-de-angulos-en-las-fotografias

Informació extreta del dossier repartit a classe (LA DESCRPICIÓ Models, Comunicació Oral, escrita i digital, professora Rosa Soler Prat, Grau d'Educació Infantil)

No hay comentarios:

Publicar un comentario